Trezirea sinelui tau

Fiecare din noi dorim sa traim o viata implinita , sa ne atingem potentialul maxim, sa evoluam , sa devenim. Fiecare ne intrebam …cum sa procedez?

Trezirea sinelui tau este un proces foarte puternic care te va ajuta  sa-ti traieste viata la nivelul cel mai inalt  si la potentialul tau maxim, iti va indruma  pasii pe calea catre destinul tau.

Va voi prezenta 7 etape care configureaza un plan prin care sa-ti trezesti sinele superior si sa pui in practica potentialul care ti-a fost dat de Dumnezeu si cu care te-a trimis in lume.

I . Trairea in minciuna. Este etapa in care traiesc cei mai multi oamenii , este etapa in care traiesti o viata inconstienta – “dormi in post”.

In aceasta etapa multi oameni sunt prinsi intr-o minciuna despre cum e lumea si cum suntem noi in ea. Am fost invatati sa vedem lumea intr-un anumit mod . Cand eram copii am fost educati si conditionati sa credem anumite lucruri.  Am fost educati sa fim in rand cu lumea, sa ne comportam ca ceilalti pentru ca  cei diferiti nu vor fii acceptati. Am invatat ca bunurile materiale si puterea exterioara ne vor aduce fericirea. Toate aceste invataturi le-am auzit de la parinti , profesori, prieteni , preoti, TV , mass media.

Astazi traim in competitie unul cu altul deoarece credem ca resursele sunt insuficiente. Acumulam si stocam lucruri pentru ca ne e teama. Ne e teama ca daca cineva castiga, noi trebuie sa pierdem.

Am fost toti creati dupa chipul si asemanarea Creatorului, suntem frati si surori si apartinem aceleasi familii. De aceea, atunci cand ranesti o persoana te ranesti pe tine.  Ni s-a dat suflare divina si ne nastem  fara teama, infinit de intelepti, cu un potential nelimitat si intr-o stare de iubire pura , dar de teama ca nu vom intra in randul lumii si ca nu vom fi iubiti incepem sa uitam natura noastra originara  si incepem sa adoptam crezurile, valorile, spaimele si comportamentul lumii din jur.

Cand suntem copii, ne bazam pe parintii nostrii pentru ca ei stiu cum functioneaza lumea. Suntem insetati de iubirea lor. De aceea facem tot ce trebuie pentru a deveni asemeni lor, speram ca daca gandim, simtim si actionam ca ei , vom primi dragostea lor. Din nefericire, facand asa renuntam la eul nostru autentic. Asa se intampla de-alungul vietii cand mergem la scoala facem totul  ca sa fim acceptati, respectati.  Intram intr-o lume care ne degradeaza pe parcusul vietii.

De aceea, este important sa devenim constienti de ceea ce nu merge in viata noastra si incotro ne indreptam, sa constientizam daca traim visul altuia pentru noi sau traim autentic . Doar constientizand putem  face alegeri noi care vor duce la schimbari positive.

Autoexamineaza-te, obsearva-te, constientizeaza..…sunt  exercitii cheie pentru a trai autentic viata ta.

II Momentul alegerii – Cand ai constientizat ca traiesti o viata lipsita de autenticitate si urmezi multimea ai posibilitatea sa alegi. Poti sa alegi sa traiesti asa cum ai trait pana acum si astfel sa te resemnezi la o viata nefericita si mediocra sau pasesti catre viata ta superioara, autentica.

Intentia ta este lucrul cel mai important , puterea ei este nemasurata.

“ Cinci broscute stau pe un bustea. Patru dintre ele se hotarasca sa sara. Cate au mai ramas?”

Trezirea sinelui tau

Una???!!…Raspunsul corect este cinci pentru ca e diferenta intre a te hotara  si a trece la fapte.
Cu cat astepti mai  mult sa faci ceva ce ar trebui sa faci  acum, cu atat mai mari sunt sansele sa nu mai faci niciodata acel lucru”.

Cu intentie si hotarare putem face alegeri si trecem la actiune.

Daca nu te  dezvolti in mod intentionat  se poate sa realizezi ceva dar la un moment dat stagnezi.   Cand te dezvolti intentionat continui si mereu te intrebi “Ce mai urmeaza?”

III Constientizarea Miracolului si a Posibilitatii.  Incepi sa vezi cu alti ochi, incepi sa intelegi ca lumea e un loc plin de abundenta, oportunitate si maretie. Incepi sa vezi ca oamenii sunt in esenta buni si ca fac lucruri rele doar din cauza ranilor pe care le-au primit de la viata. Fiecare are de ales sa se comporte ingaduitor, onest, bun cu ceilalti.

In aceasta etapa poti sa separi ceea ce sunt oamenii cu adevarat de comportamentul lor care poate sa fie daunator, meschin. Incepi sa intelegi ca oamenii care se comport asa, sufera. Un om cu inima fericita si deschisa nu poate sa raneasca niciodata alt om.

Acum devi constient de eul tau superior, constientizezi calitatile si limitele tale.

Allen scria: “Oamenii sunt nerbdatori sa isi imbunatateasca  conditiile de viata, dar nu sunt dispusi sa se perfectioneze, prin urmare, raman cumva pe loc.”

Uneori putem fi blocati de convingerea ca inainte de a actiona ar trebui sa identificam cea mai buna modalitate de a proceda.

Trebuie doar sa incepem , chiar daca nu vedem intreaga ruta o vedem treptat, ni se deavaluie o parte din drum. Daca vrei sa vezi ce urmeaza trebuie sa continui sa mergi mai departe.

Incepi sa experimentezi ceva magic in viata dumneavoastra.  Incepei sa te trezesti si sa recunoasteti ca lucrul cel mai maret pe care il poti face este sa te supui intentiei divine, care ne sustine si ne ofera oportuntati. Astfel vedem cum se intampla minuni si ramanem uimiti  si recunoscatori.

IV Invataturi de la maestrii. In aceasta etapa omul incepe sa caute invatatori  si exploreaza mai multe cai de a dobandi invataturi, cauta raspunsuri la intrebari  si tanjeste dupa vindecare. Primeste o cantitate mare de informatii noi intr-un timp scurt. Cu timpul aceste informatii se vor integra minunat in intelegerea lor.  Acesta este inceputul intelepciunii reale. Fiecare dintre noi cautam raspunsuri la intrebarile noastre. Astazi mai mult ca oricand avem o paleta larga de cursuri, putem sa ne alegem  un mentor, sa participam la diferite programe. Invatam de la cei mai buni decat noi, de la cei de deasupra noastra.

Spiritualitate

V Transformare si renastere. Este o etapa provocatoare , sinele superior incepe sa se manifeste zilnic si intreaga lume incepe sa se schimbe. Uneori nu e usor, dar beneficiile vor ramane intreaga viata. Toate teoriile din lume, toate invataturile acumulate raman inutile in absenta actiunii, a schimbarii pozitice, iar in final a vindecarii

Tot ceea ce am descoperit si invatat trebuiesc integrate in trairea vietii noastre de zi cu zi, sa le facem ale noastre, parte de noi.

 

VI Testarea  Inainte ca sa primesti comoara esti testat. Ceea ce se testeaza este daca ai invatat lectiile pe care trebuia invatate  si in al doilea rand cat de mult isi doreste premiul. Multi dintre oameni renunta aici. Schimbarea si dezvoltarea personala nu se realizeaza peste noapte, presupune perseverenta, determinare, curaj, efort, timp, durere. Toate provocarile si greutatile care vin vor putea fi invinse daca  avem o  dorinta arzatoare de descoperire, dezvoltare si devenire personala.

Exista in popor expresia despre cineva care a evoluat : “ a avut noroc”

Oamneii isi fac singuri norocul.

Pregatire( dezvoltare) + atitudine+oportunitate+ actiune= noroc

Trezirea sinelui tau

Trezirea sinelui tau

VII Marea trezire a Sinelui. Aici devi toate acele lucruri care reflecta natura ta originara. Te intorci la modul de a fi pe care il cunosteai cand erai conectat la forta naturii care te-a trimis in lume. Devii neinfricat, innocent, intelept, cu potential nelimitat si iubire pura. Totul e lumina. Pentru a ajunge aici trebuie sa fi devotat si motivat, sa iti doresti cu toata fiinta ta.

Pentru inceput  te invit sa faci un exercitiu simplu .

Intra sub cascada, sau sub un dus si inchide ochii. Imagineaza-ti cum apa curata toate crezurile limitatoare, toate presupunerile false , toate spaimele si confuziile, toate convingerile si blocajele. Renunta la toate lanturile care te tineau la pamant si revendica viata ta cea mai inalta.

Facand asta vei gasi ceva dupa care tanjeste fiecare om : LIBERTATEA.

Te astept pe www.viataluminata.com

Trezirea sinelui tau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *