Povestea mea – Pe drum vieții mele cu EL, cu mine însămi și cu ceilalți…

Viața mea e o binecuvântare. Totul a pornit și se continuă pe “Ai fost creata după chipul și asemnarea lui Dumnezeu” expresie și adevăr spus de un vecin pe când eram mica. Mi-a confirmat și întărit afirmația prin a-mi  prezenta Cartea Sfântă, Biblia. De atunci am început călătoria vieții mele, o aventură în cautarea mea și a Creatorului meu. Aveam ca fundație doar întrebările: Cine sunt? Ce sunt?  De ce sunt aici? Care e misiunea mea aici? Cine și ce este Creatorul meu?

Provin dintr-o familie cu părinți iubitori și harnici care mi-au dăruit iubire, întelegere  și susținere de-alungul vieții mele. Oameni  întelepți și fideli valorilor lor, iubitori de animale  și natura, săritori în a ajuta pe cel în nevoie, respectoși, tărani veritabili care au știut să îmi insufle valori care îmi vor ghida pașii în viața.

Am pornit dintr-un sat și duc cu mine puritatea oamenilor îmbrăcați în straie populare care se întâlneau duminica pentru a socializa, a vorbi și a ști cum sunt ceilalti. Nu voi uita bucuria tinerilor care se întâlneau în jurul horelor . Simt si acum gerul iernilor cu zăpadă de un metru.                                                                                                                     

Și am început călătoria vieții mele căutând  pe Creatorul meu în biserică. La slujba duminicală mi s-a prezentat  un Dumnezeu afară de mine, departe de mine, undeva sus. Era epoca de aur unde El trebuia să nu existe. Eu știam că fiind  Creatorul meu el e parte din mine și e în mine. Așa că, am perseverat în căutari și în a mă forma ca Om. Am terminat liceul la Târgoviște și apoi am mers la facultate la Galați. “Viitorul e să fi inginer! Avem multe fabrici” zicea tatăl meu. Astfel am ajuns la Politehnică. A venit 1989 și multe fabrici s-au închis.  Nu am profesat ca inginera dar acea facultate m-a ajutat să fiu mai practică, mai organizată, mai reală, mai liberă, mai responsabilă, mai hotărâtă, mai perseverentă în ceea ce îmi doresc.  Așa că acolo am gasit pe Dumnezue în mine, una cu mine.

Acolo am descoperit pe Isus ca frate, prieten. Acolo am simțit puterea comunității . Descopeream pas cu pas cine sunt și care e asemănarea mea cu Dumnezeu. Toate acestea m-au facut să acționez conform trăirilor mele. Am  format un grup de tineri minunați care doreau să descopere și să evolueze. Ne rugam , petreceam timp împreună vorbind și împărtășind trăiri și nu în ultimul rând făcând activități de întrajutorare a celor care au nevoie. Azil , orfelinat, închisoare erau locuri unde mergeam să împarțim căldura sufletească celor în nevoi. Simțeam că misiunea mea e să ajut oamenii în diferite forme. Atunci ajutam cu o îmbrătișare, o vorbă bună, un sfat, compasiune , acceptare și respect..

După terminarea facultății am ramas la Galați unde am fost profesoară. Creșterea și evoluția mea  spirituală a  continuat cu preoți Iezuiți cu care m-am întâlnit, am descoperit forme de meditații, contemplații și rugăciuni. Mă adânceam în profunzimea ființei mele și mă minunam de ceea ce descopeream. Am simțit că vreau să îmi dăruiesc viața într-un mod special lui Dumnezeu  ca misionară, contemplativă în acțiune, ducând însoțirea mea  tuturor la care sunt chemată și au nevoie. Astfel că am jurat  ascultare, sărăcie și castitate  în fața lui Dumnezeu în cadrul ordinului FCJ. Ordin care a privit la potentialul meu, la dorintele mele, la flacara din mine care ma mistuia și au răspuns la toate formandu-mă și ajutându-mă să devin, să slujesc lui Dumnezeu cu toata fiinta mea însoțind pe cei de pe calea mea.

Atunci, am decis să mă înscriu la teologie pentru a cunoaște cât mai bine cartea sfântă, istoria, ce presupune religia și a face cunoștință cu sfinții părinți – oameni normali care au devenit divini.

Toate aceste  îmi întărea dorința de a ajuta oamenii și a fi lângă ei într-un mod special, de a împărți iubirea care  vene din străfundul ființei mele. Descoperisem divinitatea care locuia în mine, eram formată în fiecare zi de  Creatorul meu, eram conștientă și trează la lucrarea Lui și a mea cu mine și cu cei din jurul meu. M-am mutat la București și am început teologia. Observam nevoile oamenilor și ce puteam oferi eu, la nivelul meu de pregatire. Pentru a ajuta oamenii și din punct de vedere social și legal m-am înscris la asistență socială. Au fost ani frumoși în care eu evoluam spiritual, intelectual, uman. Aveam o altă viziune și noi posibilități de a ajuta oamenii. Alaturi de FCJ am lucrat ca misionară în Filipine și în alte țări din Europa. Am lucrat cu oamnei care căutau divinitatea și doreau crește spirituală, cu familii defavorizate, cu copilași, tineri, vârstnici, persoane cu dezabilități și persoanele din închisoare. Fiecare au  contribuit la ceea ce eu sunt astăzi. Oameni și experiențe  minunate în care am inteles  cine sunt și cum pot să însoțesc oamenii în devenirea lor. Am urmat diferite cursuri de formare spirituală, umană, am inițiat diferite asociații  și programe sociale și spirituale. După aproape 15 ani  de misionarism am simțit că sunt chemata la ceva nou. Nu am știut ce este dar am decis să închei acest capitol și să deschid unul nou în viața mea.

Ieșeam din lumea mea și intram în lumea tuturor, fără a fi sustinută de nimeni, la o vârstă de 40, fără nimic  dar având o mare bogăție interioară, o comoară care era în mine și nu mi-o putea lua nimeni. Am plâns mult pentru că întalneam o lume nouă, pe care credeam că o cunosc. Dar, în fiecare zi descopeream o nouă față a Dumnezeului și Creatorului meu. Era cu totul altceva decât învățasem și descoperisem până atunci. Dumnezeu mi se revela intr-o nouă formă: energie , vibrație. Nu puteam vorbi despre aceste noi descoperi cu nici un om de lângă mine, nu era în acord cu dogmele și tradiția pe care o cunoașteam eu. Așa cum știm că pe cale vin oamenii potriviți la locul și momentul  potrivit  și eu am întâlnit  un  terapeut minunat alaturi de care am început un  nou capitol. După ore  de terapie cu el, am descoperit  ființa mea din alt punct de vedere energetic, vibrational, carmic…holistic.  Atunci mi-am adus aminte de darul primit de la bunica mea mea de a face masaj și am început să mi-l perfectionez și am început să lucrez la armonia mea: trup, minte, spirit, inimă. Am început o altă formare: ca  masseur, ca terapeut alternativ:  theta hiling, reiki, shamanis, biorezonanță, aromoterapie, consiliere, formator, coching…

Am descoperit, învățat și perfecționat o nouă modalitate  de a mă dezvolta personal, de a ajuta și de a însoți oamenii în călătoria vieții lor.

Știu că e mai mult de atât…Dincolo de ce am descoperit e un infinit….Dincolo de ambientul meu e o lume, dincolo de sistem este un univers….și totul este conectat.

Luminita Popescu www.viataluminata.com